Sopa negra
Hey everyone, it is Drew, welcome to our recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Sopa negra. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Sopa negra is one of the most popular of current trending foods on earth. It's simple, it is quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. Sopa negra is something which I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Sopa negra, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Sopa negra delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Sopa negra using 19 ingredients and 16 steps. Here is how you cook it.
Hacia el final de la temporada lluviosa en la zona centro de México se tienen los mejores hongos para la cocina mestiza mexicana.
La sopa negra debe su nombre al color derivado del uso de varios hongos, y aunque a veces (como en la foto) el color no es tan intenso, el sabor es muy perdurable y el perfume de sus ingredientes evoca a quedarse en casa, comerla lentamente y sin prisas, y dejarse abrazar por la vida misma.
#vegetal
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Sopa negra:
- 400 gramos hongo cremini
- 400 gramos hongo champignon
- 500 gramos hongo seta
- 500 gramos hongo huitlacoche
- 500 gramos flor de calabaza (solo los pétalos)
- Huesos pollo
- Huesos cerdo
- Huesos res
- 200 gramos chile cuaresmeño
- 5 chiles habaneros
- Ramito epazote
- Hojitas hierbabuena
- 2 cubos consomé de pollo
- 2 cebollas en plumita
- 4 dientes ajo finamente picados
- 45 gramos mantequilla
- 2 cucharadas aceite
- 4 litros agua
- al gusto Sal y pimienta
Steps to make to make Sopa negra
- Pida a su carnicero de confianza que los huesos tengan tuétano, nervio y poca carne. Puede pedir poroso, perico, babilla, rodilla, retazo, huacal, rabadilla, etc. Pídalos en trozos pequeños. El total de todo tiene que ser igual o poco menos de 1.5 kilos.
- En una olla grande coloque los huesos con el aceite y comiencelos a dorar a fuego alto.
- Cuando doren y se comiencen a pegar los residuos en el fondo de la olla, añada la cebolla, la mantequilla y la mitad del ajo, y siga dorando hasta que la cebolla se acitrone.
- Cuando la cebolla comienza a dorar, añada un litro de agua hirviendo, remueva e incorpore y deje en hervor.
- Aparte, en una cacerola pequeña añada un poco más de aceite y comience a dorar el huitlacoche con una pizca de sal. Dorelo y tapelo a fuego medio hasta que largue su jugo. Déjelo cocer a que reduzca a la mitad su volumen. Añada el ajo restante y machaque el hongo hasta dejarlo ligeramente como un puré muy tosco y grumoso. Retire del fuego.
- Retire los huesos de la olla.
- Añada el huitlacoche a la olla. Incorpore y añada un litro más de agua hirviendo.
- Pique en cuartos o en sextos los hongos cremini y champignon. Añadalos a la olla e incorpore.
- Añada los cubos de caldo de pollo e incorpore para deshacerlos.
- Añada los chiles cuaresmeños sin semillas y en plumita.
- Añada 4 o 5 hojitas de hierbabuena y deje hervir por 20 minutos.
- Con mucho cuidado desvene los chiles habaneros y cortelos en plumita. Añadalos y otro litro de agua hirviendo. Deje hervir por 20 minutos.
- Añada los hongos seta rompiéndolos en trozos grandes con las manos. Deje hervir por 20 minutos más.
- Añada el epazote y la flor de calabaza. Deje hervir por 20 minutos más y añada el último litro de agua hirviendo.
- Rectifique sazón con sal y pimienta al gusto y deje hervir los últimos 20 minutos.
- Sirva muy caliente y acompañe de tortillas.
As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have more all-natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your personal preferences with time. Whether you want to serve a dish that utilizes less or even more components or is a bit more or less spicy, you can make easy changes to achieve this goal. Simply put, start making your dishes on schedule. As for standard food preparation abilities for beginners you do not require to learn them yet only if you grasp some simple cooking methods.
This isn't a total guide to fast as well as simple lunch recipes yet its excellent food for thought. Ideally this will certainly obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty meals for your household without doing too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Speedy Sopa negra. Thanks so much for your time. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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